En strålende kveld på Kulturpuben

Sist onsdag arrangerte Skedsmo viseklubb nok en «Åpen mikrofon» på Kulturpuben i Lillestrøm. Det ble en strålende og variert kveld.

Kulturpuben er kun en kort togtur fra Oslo og velger man ikke å ta melkeruten er turen kun en en tankeflukt, 10 minutter på syngende skinner. Disse kveldene trekker ikke deltagere fra kun Oslo og Skedsmo men «langveisfarende» fra, bl.a. Moss, Drammen og denne gangen også Eidsvoll.

Ida Svanes sang så inderlig vakkert om Toscana. Med sine looppedaler fikk du høre henne synge flerstemt i «real time». Foto: Jan Nossen.

Det ble, som nevnt, en variert aften. Over 25 deltagere gikk opp på scenen. Noen leste egne tekster men de fleste sang. Og det er hyggelig at det gror så fint i visemiljøet. Mange formidlet sine egne sanger. Andre, igjen, sang ukjente eller kjære sanger. Noen på engelsk. Mange på norsk. Det er så utrolig fint å oppleve mangfoldet, både i uttrykk og nivå. Det er plass til alle på denne scenen, som i 1880 var noe helt annet, Lillestrøms aller første kommunale skole. Og hva er vel ikke denne scenen om ikke et sted for både å formidle men også å lære å bli bedre som utøver.


Vidar Pettersen, også kjent som tregrepspoeten, leste egne dikt akkompagnert av Roar Barros-Ødegaard på piano. Foto: Jan Nossen.

Takk, til alle som deltok og gjorde kvelden minneverdig. Du som sang eller leste dikt og du som lyttet i et nesten fullt lokale. Også en ekstra takk til Jan Nossen som foreviget kvelden med sitt kamera.

Vega Lind

Skedsmo viseklubb sang høsten inn.

Skedsmo viseklubb inviterte til nok en høstvisekveld med allsang på Kulturpuben i Lillestrøm i går kveld. (I bildet over kan du se Hanne Eivindsen synge magisk og Bjørn Eggen spille med . Foto: Jan Nossen).

Det begynner å bli en tradisjon å synge høsten inn på Kulturpuben. I det som sies å være norges eldste aktive viseklubb gror det mang- foldig vakkert. I mai hyllet viseklubben norske kvinnelige låtskrivere og i går kveld kunne man oppleve 11 av viseklubbens mange med- lemmer på scenen nok en gang. Men de var så absolutt ikke alene. Det var et nærmest fullsatt lokale som møtte visesangerne. Hvis du var en av de som passerte Kulturpuben i går kveld så kunne du høre publikum synge av full hals gjennom veggene i det ærverdige gamle trehuset ved togstasjonen i Lillestrøm.

Venche Paulsen synger  blant annet «Liten fuggel» av Hovland/Staveland. Foto: Jan Nossen.

Det ble en musikalsk reise som inkluderte sanger fra over et halvt århundre tilbake, frem til i dag. «Rosa på bal» danset over scene-gulvet til Jan Nossens myke stemme. Venche Paulsen sang om helst ikke å bli kjær i noen. Hanne Eivindsen sang om en form for galskap. Og at Vidar Sandbeck har «Bildilla» er det ingen tvil om.

De svevde dirrende gjennom luften, over scenekanten, og minnet oss om musikalsk storhet, disse gamle visekunstnerne. Lillebjørn Nilsen blunket muntert fra gågata et sted. Stein Ove Berg trampet takten fra sin himmelske posisjon over scenetaket. Men det var ingen hvile for han i går kveld. Bremnesfamilien var også tilstede i Ingelise Brynlunds skikkelse da hun sang «Bruksnr. 3 – Folk i husan» og slik kunne en fortsatt.

«Folk treng hus og hus treng folk» sang Ingelise Brynlund. Foto: Jan Nossen.

 

Det ble en fantastisk kveld full av varme, alvor, latter og glede. Og en ting er sikkert. Visesangere og publikum trenger hverandre. Når de møtes på midten og synger sammen så blir det virkelig vakkert. Og tenk at vi i går kveld fikk 20 nye medlemmer i viseklubben vår. Det er helt fantastisk! Det er bare å glede seg til fortsettelsen..

Bjørn Eggen og Kjell-Arne Andersen synger om blant annet bildilla. Foto: Jan Nossen.


Skrevet av: Vega Lind

Innkalling til årsmøte i Skedsmo Viseklubb 14.2.2017

Sted:     Kirkegata 4, Lillestrøm

Tid:        14.2.2017 Kl. 19:00

Styret i Skedsmo Viseklubb innkaller medlemmene til årsmøte tirsdag 14.2.2017. Følgende saker vil behandles i møtet:

 1. Åpning av årsmøtet
 2. Registrering av fremmøtte
 3. Valg av møteleder og referent
 4. Merknader til innkallingen
 5. Behandling av Årsberetning 2016
 6. Behandling av regnskapet for 2016
 7. Revisors erklæring fremlegges i møtet
 8. Gjennomgang og godkjenning av revidert regnskap
 9. Handlingsplan for 2017
 10. Reduksjon av medlemskontingenten

Forslag: Medlemskontingenten settes til kr 100

 1. Godtgjørelse til styrets leder
 2. Forslag til vedtektsendringer
 3. Valg til styret
  Innstilling fra valgkomiteen
  Valg
 4. Valg av revisor
 5. Valg av valgkomité
 6. Behandling av eventuelle innkomne forslag

Medlemmer kan sende styret forslag til andre saker som ønskes behandlet på årsmøtet – jfr pkt 7 over. Slike forslag må være styret i hende mandag 7.2.2017

SVK Årsmøtedokumenter 2017

Nordiske viser hos Foreningen Norden, Jessheim

Onsdag 19. oktober reiste Gry Thorsen, Kathrine Liland, Kjell Hovde, Arve Johansen og Per-Arne Brunvoll til Kreti & Pleti  på Jessheim for å synge nordiske viser på Fotreningen Noredens arrangemang. Her fikk man møte Rønnerdahl i nattskjortan og Rosa på ball. Her kunne man høre viser om blant annet Skogsfioler og Rødbrune seil. Innimellom kunne publikum være med på rungende allsang. Vi koste oss sammen med Foreningen Norden og øvrig publikum på Kreti & Pleti!

Norsk Folkehjelp på Måsan

Det nye Måsan Aktivitetssenter i Lillestrøm er blitt en flott arena for Skedsmo Viseklubb. Torsdag 13. oktober var det Norsk Folkehjelp som sto i spissen for et veldig fint arrangement med servering og visesang. Skedsmo viseklubb sto for underholdningen med sang og spill – ved Kathleen, Hanne, Ronald, Roger og Roar (ikke på bildet)
En kjempehyggelig kveld 🙂

Husebymarkedet 2016

Husebymarkedet er en stor, årlig begivenhet på Skedsmokorset. Arrangementet strekker seg over en helg og forestås av Skedsmokorset Kulturforum med samarbeidspartnere, herunder Folkeakademiet i Skedsmo. Skedsmo viseklubb var engesjert for å stå for en times visesang fra den store friluftscenen på søndag 4.10 kl 12:15. Det var strålende vær med mye folk og liv på markedsplassen.

Masse liv og røre på Husebymarkedet 2016

 

Skedsmo Viseklubb på Scene 5

For andre året på rad har Skedsmo Viseklubb hatt visekonsert på Kulturhusets restauranscene – Scene 5, i august. Å dømme etter responsen og oppslutningen kan dette lett tenkes å bli en tradisjon. Det var et rikholdig og engasjerende program – også med gjester fra andre viseklubber. På videoen briljerer Dag Franson fra Bærum Viseklubb:

Skedsmo Viseklubb på Scene 5

St hans dag på Måsan Aktivitetsenter

Beboerne på det nye «Måsan Aktivitetssenter» i Lillestrøm satte hverandre i stevne til st hans på dagen 23. juni. Det var rømmegrøt, spekemat og godt drikke. Men først var det underholdning ved Skedsmo Viseklubb som stilte med Roger, Bjørn, Hanne og Kathleen.

Spekemat