Den kulturelle spaserstokken i høst

Også denne høsten har Skedsmo Viseklubb blitt engasjert av Skedsmo Kommune til å gjennomføre en stor aktivitet blant kommunens institusjoner for eldre og syke – i regi av Den kulturelle spaserstokken. Gjennom dette tiltaket oppnås at eldre får et kulturtilbud som er tilpasset deres eget behov – der de befinner seg. Skedsmo Viseklubb bidrar spesielt til at våre eldre kan medvirke på kjente og kjære sanger som engasjerer alle. Vi opplever at dette skaper gjenkjennelse og glede både hos brukerne og de ansatte på institusjonene.

I ukene før jul har Skedsmo Viseklubb besøkt Stalsberg bo- og behandlingssenter, Libos, Skedsmotun og Åråsveien Bo- og omsorgssenter for å synge julesanger sammen med brukerne og de ansatte. I noen tilfeller har vi hatt felles allsangstunder i kantina etc –  i andre tilfeller har vi gått rundt på avdelingene. De tilbakemeldingene vi har fått, viser at vi gjennom denne aktiviteten, har har greid å skape god julestemning på institusjonene.

Alt i alt gjennom 2013 har vi gjennomført 24 opptredener på kommunens eldreinstitusjoner i regi av Den kulturelle spaserstokken. Vi i Skedsmo Viseklubb finner denne virksomheten svært meningsfylt og givende, og setter alt inn på å kunne gjennomføre de oppdrag vi blir satt til i så henseende – både på kveldstid og på dagtid.

Legg igjen en kommentar