Skedsmo viseklubb sang høsten inn.

Skedsmo viseklubb inviterte til nok en høstvisekveld med allsang på Kulturpuben i Lillestrøm i går kveld. (I bildet over kan du se Hanne Eivindsen synge magisk og Bjørn Eggen spille med . Foto: Jan Nossen).

Det begynner å bli en tradisjon å synge høsten inn på Kulturpuben. I det som sies å være norges eldste aktive viseklubb gror det mang- foldig vakkert. I mai hyllet viseklubben norske kvinnelige låtskrivere og i går kveld kunne man oppleve 11 av viseklubbens mange med- lemmer på scenen nok en gang. Men de var så absolutt ikke alene. Det var et nærmest fullsatt lokale som møtte visesangerne. Hvis du var en av de som passerte Kulturpuben i går kveld så kunne du høre publikum synge av full hals gjennom veggene i det ærverdige gamle trehuset ved togstasjonen i Lillestrøm.

Venche Paulsen synger  blant annet «Liten fuggel» av Hovland/Staveland. Foto: Jan Nossen.

Det ble en musikalsk reise som inkluderte sanger fra over et halvt århundre tilbake, frem til i dag. «Rosa på bal» danset over scene-gulvet til Jan Nossens myke stemme. Venche Paulsen sang om helst ikke å bli kjær i noen. Hanne Eivindsen sang om en form for galskap. Og at Vidar Sandbeck har «Bildilla» er det ingen tvil om.

De svevde dirrende gjennom luften, over scenekanten, og minnet oss om musikalsk storhet, disse gamle visekunstnerne. Lillebjørn Nilsen blunket muntert fra gågata et sted. Stein Ove Berg trampet takten fra sin himmelske posisjon over scenetaket. Men det var ingen hvile for han i går kveld. Bremnesfamilien var også tilstede i Ingelise Brynlunds skikkelse da hun sang «Bruksnr. 3 – Folk i husan» og slik kunne en fortsatt.

«Folk treng hus og hus treng folk» sang Ingelise Brynlund. Foto: Jan Nossen.

 

Det ble en fantastisk kveld full av varme, alvor, latter og glede. Og en ting er sikkert. Visesangere og publikum trenger hverandre. Når de møtes på midten og synger sammen så blir det virkelig vakkert. Og tenk at vi i går kveld fikk 20 nye medlemmer i viseklubben vår. Det er helt fantastisk! Det er bare å glede seg til fortsettelsen..

Bjørn Eggen og Kjell-Arne Andersen synger om blant annet bildilla. Foto: Jan Nossen.


Skrevet av: Vega Lind