En strålende kveld på Kulturpuben

Sist onsdag arrangerte Skedsmo viseklubb nok en «Åpen mikrofon» på Kulturpuben i Lillestrøm. Det ble en strålende og variert kveld.

Kulturpuben er kun en kort togtur fra Oslo og velger man ikke å ta melkeruten er turen kun en en tankeflukt, 10 minutter på syngende skinner. Disse kveldene trekker ikke deltagere fra kun Oslo og Skedsmo men «langveisfarende» fra, bl.a. Moss, Drammen og denne gangen også Eidsvoll.

Ida Svanes sang så inderlig vakkert om Toscana. Med sine looppedaler fikk du høre henne synge flerstemt i «real time». Foto: Jan Nossen.

Det ble, som nevnt, en variert aften. Over 25 deltagere gikk opp på scenen. Noen leste egne tekster men de fleste sang. Og det er hyggelig at det gror så fint i visemiljøet. Mange formidlet sine egne sanger. Andre, igjen, sang ukjente eller kjære sanger. Noen på engelsk. Mange på norsk. Det er så utrolig fint å oppleve mangfoldet, både i uttrykk og nivå. Det er plass til alle på denne scenen, som i 1880 var noe helt annet, Lillestrøms aller første kommunale skole. Og hva er vel ikke denne scenen om ikke et sted for både å formidle men også å lære å bli bedre som utøver.


Vidar Pettersen, også kjent som tregrepspoeten, leste egne dikt akkompagnert av Roar Barros-Ødegaard på piano. Foto: Jan Nossen.

Takk, til alle som deltok og gjorde kvelden minneverdig. Du som sang eller leste dikt og du som lyttet i et nesten fullt lokale. Også en ekstra takk til Jan Nossen som foreviget kvelden med sitt kamera.

Vega Lind